Brandwerend plaatmateriaal

logo

Brandwerend plaatmateriaal aanbrengen

Het aanbrengen van brandwerend materiaal is een betaalbare oplossing die de brandveiligheid sterk opwaardeert. Deze oplossing kan voor diverse materialen en verschillende situaties worden toegepast, zowel binnen als buiten. Univor bv gebruikt brandwerend plaatmateriaal van verschillende merken en materialen tot 240 minuten. Onze brandbestendige platen bieden daardoor diverse mogelijkheden, zijn goed af te werken en in elke gewenste kleur over te schilderen.

Waar kunnen wij brandvertragend plaatmateriaal plaatsen

Wij kunnen brandwerend plaatmateriaal bevestigen op onder meer plafonds, wanden en staalconstructies. Met plaatmateriaal kunnen we ruimtes eveneens verdelen in brandwerende compartimenten. Deze compartimenten beperken de omvang van een mogelijke brand en geven aanwezige personen de mogelijkheid om te vluchten.

Door het aanbrengen van brandwerende vloerplaten wordt de branddoorslag van een vloer sterk verbeterd. Door staal brandwerend te bekleden, zal de constructie minder snel bezwijken in geval van brand.

Onze brandwerende materialen

Wij werken onder meer met de volgende materialen. Elk materiaal heeft weer andere eigenschappen en zo verschilt de stootvastheid en waterbestendigheid per materiaal.

  • Glasroc F gipsplaat. Dit zijn onbrandbare, glasvlies versterkte gipsplaten, van het merk Gyproc die de brandwerendheid sterk verbeteren. Wij gebruiken Glasroc F voor het maken van brandwerende wanden, plafonds en staalconstructies.
  • Siniat Prégyfeu-A1. 100% onbrandbare gipsplaat, wordt het meest toegepast voor bekleden brandwerende staalconstructies, extra brandwerende plafonds, voorzet- of schachtwanden.
  • Van het bedrijf Promat gebruiken we PROMATECT®-H platen. Dit steenachtige plaatmateriaal is samengesteld uit calciumsilicaten, cement en toeslagstoffen. PROMATECT®-H is hittebestendig, duurzaam, rotbestendig en waterbestendig. Daardoor is dit materiaal ook geschikt voor het brandveilig maken van vochtige omgevingen.

Onze werkwijze voor het aanbrengen van brandwerend materiaal

Voordat wij het plaatmateriaal bij u plaatsen, komen wij eerst langs voor het opnemen van de profielen. Deze coderen wij en in onze bedrijfshal maken wij de brandwerende prefab-platen op maat. Hierdoor kunnen wij snel het plaatmateriaal bij u plaatsen en heeft u zo min mogelijk overlast. Het plaatsen van brandwerend plaatmateriaal passen wij vaak toe in nieuwbouw, maar ook voor bestaande gebouwen zijn er mogelijkheden.

Univor bv is een ervaren en allround partner op het gebied van brandveiligheid. Wij werken uiteraard geheel volgens de NEN-normen uit het bouwbesluit en volgens het BREAAM. We stellen ons flexibel op en denken graag met u mee voor een passende oplossing. Deze leggen we graag in heldere taal uit en desgewenst kunnen we snel schakelen. Wilt u graag meer informatie of heeft u vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Project Van der Valk Zaltbommel

Ombouw Van der Valk Hotel & Restaurant Zaltbommel – Univor

Univor bv heeft Van der Valk Hotels & Restaurants van brandveiligheidsadvies voorzien en eveneens voor deze klant brandwerende oplossingen verzorgt voor de ombouw van het Van der Valk Hotel & Restaurant in Zaltbommel. Dit project bevatte complexe vraagstukken en een…

Lees meer Project overzicht

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een bericht via het conctactformulier.

onze klanten

logo