Project Van der Valk Zaltbommel

logo

Ombouw Van der Valk Hotel & Restaurant Zaltbommel – Univor

Univor bv heeft Van der Valk Hotels & Restaurants van brandveiligheidsadvies voorzien en eveneens voor deze klant brandwerende oplossingen verzorgt voor de ombouw van het Van der Valk Hotel & Restaurant in Zaltbommel. Dit project bevatte complexe vraagstukken en een intensieve samenwerking, waarbij we meedachten aan brandwerende oplossingen en snel konden schakelen.

Tussen 2016 en 2017 werd dit voormalige kantoorpand omgebouwd tot hotel en restaurant. Doordat voor een kantoorpand andere eisen gelden op het gebied van brandveiligheid en het gebouw een andere functie kreeg, moest ook een nieuw brandveiligheidsplan worden geschreven. Dit heeft Univor bv in samenwerking met zowel de aannemer als de brandweer opgesteld. Eveneens hebben we brandwerende oplossingen geïmplementeerd, waardoor het hotel en restaurant nu voldoen aan de moderne wetgeving op het gebied van brandveiligheid.

Een uitdaging in dit project was om een compartimentering te verzorgen die in het geval van brand het vuur belemmert zicht te verspreiden. Enkele ruimtes, zoals het restaurant, waren te groot om te voldoen aan de brandveiligheidseisen opgesteld in het bouwbesluit. Door het plaatsen van een blind en brandwerend rolscherm hebben we een blinde scheiding tot stand gebracht. Dit rolscherm klapt uit in geval van een brand, waardoor de verspreiding van het vuur wordt tegengegaan. Door deze elegante oplossing beschikken de ruimtes over een brandveilige en brandwerende compartimentering.

Daarnaast hebben we staalconstructies bekleed met 120 minuten brandwerend plaatmateriaal. Dit ontbrandbaar plaatmateriaal beschermt het staal tegen bezwijken. Brandwerend plaatmateriaal is een betaalbare oplossing die in zowel droge als vochtige ruimtes kan worden toegepast. Ook zijn brandwerende platen goed af te werken en in een gewenste kleur over te schilderen.

Bestaande schachten en doorvoeren die hun functie hadden verloren, hebben we brandwerend gemaakt door deze horizontaal dicht te leggen. Hierbij hebben we gekozen voor de meest praktische oplossing zonder te hoeven slopen. Ook deze oplossing is in samenwerking met de aannemer en brandweer gekozen. We hebben een logboek brandwerende doorvoeringen opgesteld om het beheer van deze doorvoeringen eenvoudig te maken.

Bij dit project konden wij ons onderscheiden door expertise, samenwerking, flexibiliteit en door snel te schakelen. Dankzij onze expertise een ervaring konden wij passende oplossingen verzorgen voor complexe vraagstukken op het gebied van brandveiligheid. Hierbij hebben we nauw samengewerkt met andere partijen. Van der Valk wilde natuurlijk in zo kort mogelijke tijd dit gebouw ombouwen naar hotel en restaurant en door onze flexibiliteit konden wij snel schakelen en doorpakken. Dit project heeft er mede aan bijgedragen dat Univor bv ook gevraagd is als partner voor de ombouw van het Van der Valk Hotel en Restaurant in Vught. Wilt u graag meer lezen over onze diensten? Lees dan onze services op het gebied van brandveiligheidsadvies, aanbrengen van brandwerend plaatmateriaal, en het brandwerend maken van doorvoeringen en sparingen.

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een bericht via het conctactformulier.

onze klanten

logo