Inspectie & reportage

Realisatie

Brandwerend plaatmateriaal

Het brandveilig maken van plafonds, wanden, vloeren en staalconstructies doen we door middel van brandwerend plaatmateriaal. Nieuwbouw of bestaande bouw? Beide kunnen we brandveilig maken met brandwerend plaatmateriaal.

Het aanbrengen van brandwerend materiaal is een betaalbare oplossing die de brandveiligheid sterk opwaardeert. 

Univor gebruikt brandwerende platen van verschillende merken en materialen tot 240 minuten. Onze brandbestendige platen bieden daardoor diverse mogelijkheden, zijn goed af te werken en in elke gewenste kleur over te schilderen. Deze oplossing kan voor diverse materialen en verschillende situaties worden toegepast, zowel binnen als buiten.

Waar brengen wij brandvertragend plaatmateriaal aan?

Wij bevestigen brandwerend plaatmateriaal op onder meer plafonds, wanden en staalconstructies. Door het aanbrengen van brandwerende vloerplaten wordt de branddoorslag van een vloer sterk verbeterd. Met deze brandwerende bekleding zal de constructie minder snel bezwijken wanneer er brand uitslaat.

Met plaatmateriaal kunnen we ook ruimtes verdelen in brandwerende compartimenten. Deze compartimenten beperken de omvang van een mogelijke brand en geven aanwezige personen de mogelijkheid om te vluchten.

Onze brandwerende plaatmaterialen

Deze materialen hebben verschillende eigenschappen. Zo heeft elk materiaal een andere stootvastheid en waterbestendigheid. Wij werken onder andere met de volgende materialen:

Glasroc F

Dit zijn onbrandbare, glasvlies versterkte gipsplaten, van het merk Gyproc die de brandwerendheid sterk verbeteren. Wij gebruiken Glasroc F voor het maken van brandwerende wanden, plafonds en staalconstructies.

Siniat Prégyfeu-A1

100% onbrandbare gipsplaat dat het vaakst wordt toegepast voor bekleden van brandwerende staalconstructies, extra brandwerende plafonds, voorzet- of schachtwanden.

PROMATECT®-H

Dit steenachtige plaatmateriaal is samengesteld uit calciumsilicaten, cement en toeslagstoffen. PROMATECT®-H is hittebestendig, duurzaam, rot- en waterbestendig. Hierdoor is dit materiaal uiterst geschikt voor het brandveilig maken van vochtige omgevingen.

Onze werkwijze

Onze werkwijze voor het aanbrengen van brandwerende platen. Voordat wij het plaatmateriaal bij u plaatsen, komen we langs om de profielen op te nemen en in te meten.

Hierna maken we de brandwerende prefab-platen op maat in onze productiehal. Dit zorgt ervoor dat we het plaatmateriaal snel bij u plaatsen en heeft u zo min mogelijk overlast. Het plaatsen van brandwerend plaatmateriaal passen wij toe in nieuwbouw en bij bestaande gebouwen.

Univor is een bedrijf dat zowel theoretische als praktische kennis in huis heeft op het gebied van brandveiligheid. We kunnen u van persoonlijk advies voorzien en dit ook implementeren. Het oplossen van complexe vraagstukken; dat is waar we het voor doen.

Uiteraard werken we geheel volgens de NEN-normen uit het Bouwbesluit. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Laat ons je terugbellen!


    Ontmoet Hans,
    uw brandveiligheidsadviseur

    Kunnen wij helpen met uw brandveiligheid vraagstuk? Neem dan contact met ons op.

      Meer informatie

    Opdrachtgevers in beeld