Inspectie & reportage

Realisatie

Spuitwerk en coatings

Het plaatsen van een coating is een goede brandoplossing: Het is betaalbaar, niet zichtbaar aan de buitenkant en voorkomt dat het pand bezwijkt onder de hitte.

Het aanbrengen van een brandwerende coating is een betaalbare oplossing voor het brandveilig maken van materialen.

Univor kan voor u verschillende materialen voorzien van een brandvertragende coating. Deze laag beschermt het materiaal en voorkomt dat het bezwijkt. Onze brandwerende coatings komen in diverse kleuren, zijn watergedragen en bieden duurzame bescherming. Tevens beschikken we over foodsafe-coatings voor bedrijven in de voedselindustrie.

Onze brandwerende coatings kunnen we afwerken in een door u gewenste (RAL) kleur. Indien mogelijk passen wij watergedragende coatings toe, die een duurzame bescherming bieden.

Onze werkwijze

Vooraf voeren wij een nulmeting uit op de aanwezige primerlaag conform ‘Kwaliteitsrichtlijn
applicatie brandwerende coating’. Wanneer deze laag goed bevonden wordt brengen we de brandwerende laag aan op de benodigde laagdikte. Mocht dit niet het geval zijn, dan brengen wij een primerlaag aan.

Deze laag brengen we aan op een zuivere ondergrond in een droge omgeving. Desgewenst wordt de brandwerende laag in een door u gekozen (RAL) kleur afgewerkt.

Hoewel de brandwerende coating decoratief is, is het een schadegevoelig oplossing. Een alternatief voor coaten is het aanbrengen van brandwerend plaatmateriaal.

Brandwerende coating staalconstructie

Staal geeft het interieur een industriële en robuuste look. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u staal in het zicht wilt houden. In deze gevallen is het aanbrengen van een brandvertragende coating een mooie en passende oplossing. Het beschermt het materiaal en zonder zijn uiterlijk te verliezen.

Brandwerende coating hout

Veel mensen vinden het jammer wanneer hout wordt weggewerkt achter plaatmateriaal voor de brandveiligheid. Met het aanbrengen van een brandwerende coating kunnen wij het hout opwaarderen naar brandklasse B en blijft het hout zichtbaar. Zo houd je bijvoorbeeld een mooie houten vloer en wordt de branddoorslag significant verbeterd.

Brandwerende coating beton

Door een brandwerende coating op een betonvloer aan te brengen kan de brandveiligheid worden opgewaardeerd. In gevallen waar een vloer niet aan de brandveiligheidseisen voldoet, is dit een goede oplossing.

In het verleden hebben we een brandwerende coating op beton aangebracht op onder andere parkeergarages en kantoren. We geven u een persoonlijk advies en kunnen dit ook uitvoeren en onderhouden.

Univor is een bedrijf dat zowel theoretische als praktische kennis in huis heeft op het gebied van brandveiligheid. We kunnen u van persoonlijk advies voorzien en dit ook implementeren. Het oplossen van complexe vraagstukken; dat is waar we het voor doen.

Uiteraard werken we geheel volgens de NEN-normen uit het Bouwbesluit. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Laat ons je terugbellen!


    Ontmoet Martijn,
    uw brandveiligheidsadviseur

    Kunnen wij helpen met uw brandveiligheid vraagstuk? Neem dan contact met ons op.

      Meer informatie

    Opdrachtgevers in beeld