Inspectie & reportage

Realisatie

Van der Valk Zaltbommel

Univor heeft Van der Valk Hotels & Restaurants voorzien van brandveiligheidsadvies en eveneens voor brandwerende oplossingen verzorgt voor de ombouw van het Van der Valk Hotel & Restaurant in Zaltbommel.

Dit project bevatte complexe vraagstukken en een intensieve samenwerking, waarbij we mee hebben gedacht aan brandwerende oplossingen en we snel konden schakelen. Tussen 2016 en 2017 werd dit voormalige kantoorpand omgebouwd tot hotel en restaurant. Doordat er voor een kantoorpand andere eisen gelden op het gebied van brandveiligheid en het gebouw een andere functie kreeg, moest ook een nieuw brandveiligheidsplan worden geschreven.

Dit heeft Univor in samenwerking met zowel de aannemer als de brandweer opgesteld. Eveneens hebben we brandwerende oplossingen geïmplementeerd, waardoor het hotel en restaurant nu voldoen aan de moderne wetgeving op het gebied van brandveiligheid.

Een uitdaging binnen dit project was om een compartimentering te verzorgen die in geval van brand, verspreiding van het vuur belemmert.

Enkele ruimtes, zoals het restaurant, waren te groot om te voldoen aan de brandveiligheidseisen opgesteld in het bouwbesluit. Door het plaatsen van een blind en brandwerend rolscherm hebben we een blinde scheiding tot stand gebracht.

Dit rolscherm klapt uit in geval van een brand, waardoor de verspreiding van het vuur wordt tegengegaan. Door deze elegante oplossing beschikken de ruimtes over een brandveilige en brandwerende compartimentering.

Daarnaast hebben we staalconstructies bekleed met 120 minuten brandwerend plaatmateriaal.

Dit ontbrandbaar plaatmateriaal beschermt het staal tegen bezwijken. Brandwerend plaatmateriaal is een betaalbare oplossing die in zowel droge als vochtige ruimtes kan worden toegepast. Ook zijn brandwerende platen goed af te werken en in een gewenste kleur over te schilderen.

Bestaande schachten en doorvoeren die geen functie meer hadden, hebben we brandwerend gemaakt door deze horizontaal dicht te leggen. Hierbij hebben we gekozen voor de meest praktische oplossing zonder te hoeven slopen. Ook deze oplossing is in samenwerking met de aannemer en brandweer gekozen. We hebben een projectboek opgesteld met brandwerende doorvoeringen om het beheer van deze doorvoeringen eenvoudig te maken.

Bij dit project onderscheiden wij ons door expertise, samenwerking, flexibiliteit en door snel te schakelen.

We hebben voor passende oplossingen weten te zorgen bij complexe vraagstukken op het gebied van brandveiligheid. Hierbij hebben we nauw samengewerkt met andere partijen. Van der Valk wilde natuurlijk in zo kort mogelijke tijd dit gebouw ombouwen naar hotel en restaurant. Mede door onze flexibiliteit hebben wij snel geschakeld en door gepakt.

Dit project heeft er mede voor gezorgd dat Univor ook gevraagd is als partner voor de ombouw van het Van der Valk Hotel en Restaurant in Vught. Wilt u graag meer lezen over onze diensten? Lees dan onze services op het gebied van brandveiligheidsadvies, aanbrengen van brandwerend plaatmateriaal, en het brandwerend maken van doorvoeringen en sparingen.

Ontmoet Hans,
uw brandveiligheidsadviseur

Kunnen wij helpen met uw brandveiligheid vraagstuk? Neem dan contact met ons op.

  Meer informatie
  Meer projecten

Opdrachtgevers in beeld